Eğitim

destek

Sevgili gençler,

Biz, Hacı Tevfik Sabuncu Eğitim Vakfı yönetimi olarak sizleri tanımaktan dolayı kıvançlıyız. Her birinizin, ülkemize gelecekte yararlı olacağınıza, aydınlık, inançlı, çalışkan nesiller yetişmesine katkıda bulunacağınıza inancımız tamdır.
Yaşamınız boyunca ülkesini seven, demokrasiyi savunan, iyi ahlaklı örnek birer kişi olmanız nasıl ki temel görevleriniz ise, eğitim yaşamınız bunlara ek görevler de yüklemektedir:
Başarılı, ilk hedefi mezun olmak, bilgi paylaşımını ilke edinmiş öğrenciler olacaksınız.
Sosyal etkinliklerin içinde olmanız, görev almanız, çalışmalara katkıda bulunmanız çevrenizdekileri ve bizleri ne denli mutlu edecekse, politik etkinliklerin içinde yer almanız, ülkemizin geleceğiile ilgili çalışmalarda da yer almanız bizleri aynı derecede mutlu edecektir. Sizden beklenen, içinde yer aldığınız ya da destek verdiğiniz bu etkinlikler nedeniyle herhangi bir yasal yaptırım ya da disiplin suçuna ortak olmamanızdır. Bu tür hatalar kişisel yaşamınıza zarar verebileceği gibi, eğitim bursunuzun de kesilmesine neden olacaktır.
Burs ödemeleri, resmi tatillere denk gelmedikçe, her ayın ilk haftası içinde hesaplarınıza yatırılacaktır.
Her sömestre sonunda ve öğretim dönemi sonunda okuduğunuz bölüm sekreterliğinden onaylı yıl içinde aldığınız dersler ve not durumunuzu gösterir bir belge getirmeniz beklenecektir. Bu belge, yukarda anılan bir neden oluşmadığı sürece “burslu öğrenci” konumunuzu etkilemeyecek, sadece bilgi olarak dosyanızda saklanacaktır.
Sınıf geçme sistemi uygulanan bir okul/bölümde okuyorsanız dönem sonunda bir üst sınıfa geçmiş olmanız gereklidir.
Burs ödemeleriniz, okuduğunuz bölüm kaç yıllık ise, o süre sonunda ya da herhangi bir yılda sınıfta kalmanız durumunda kesilecektir.
İki yıllık eğitim bölümlerinin birinde okuyorsanız ve 4 yıllık eğitim bölümüne geçmeyi dilerseniz, gerekli koşulları sağladığınızı gösterir belgeleri vakfımız başkanlığına sunmanız gereklidir.
Lise eğitimigörüyor ve üniversitelerin 2 ya da 4 yıllık bölümlerinden birini kazanmışsanız, gerekli belgeleri sunarak burs almaya devam edebilirsiniz.
Sizlerden elbette başka beklentilerimiz de var:
Okullarınızdan mezun olup çalışma yaşamına geçtikten sonra, başta kendi çocuklarınız olmak üzere, çevrenizde tanıdığınız sizden küçük kuşaklara ahlaklı, faziletli, ülkesini seven, aydınlık insanlar olmayı anlatınız. Olanağınız ölçüsünde başarılı ama ekonomik olanakları kısıtlı kişilere yardımcı olmaya çalışınız.Unutmayınız, bir çocuğun ayakkabısını veya çantasını ya da kabanını almasına destek olmak o çocuğumuzun da ilerde benzer destekler vermesini sağlayacaktır.
Hepinize hem okul hem özel yaşamınızda huzur ve mutluluk dileriz.

Hacı Tevfik Sabuncu Eğitim Vakfı

Hacı Tevfik Sabuncu Vakfı